Selecteer een pagina

Ervaren SDR voor jouw bedrijf

Laag hangend fruit kunnen we allemaal plukken. Maar dat is maar 3% van de markt, en daar zijn jouw concurrenten ook op aan het jagen. Naast het jagen op deze 3% moet je ook de andere leads koesteren en aan jou laten wennen. Als ze dan in de markt komen ben je de concurrentie te slim af en is de kans dat ze met jou in zee gaan het grootst. Je zet jezelf als het ware vooraan in de rij. 

Dit is typisch een taak van een Sales development representative (SDR). Iets wat veel bedrijven van de sales mensen verwachten die ze aannemen, maar wat bewezen heel matig tot slecht gedaan wordt. Wat niet eens gek is! Deze mensen moeten aan tafel gezet worden om daar het sales proces verder af te ronden tot de uiteindelijke deal.

Wat doet een SDR en wat levert het op?

Een SDR verwerkt de leads die door marketing worden binnengehengeld en kwalificeert deze.
Daarnaast zorgt de SDR dat een hij het eerste persoonlijke contact legt om meer inzicht te krijgen in de situatie van de lead. 
Het warm houden van de lead (nurturen) zodat de waarde van jouw bedrijf helder wordt en de informatie die de lead krijgt past bij de fase van het koopproces waar hij zich in bevindt.

Belangrijkste taken van de SDR

Natuurlijk maakt de SDR ook de afspraak. Maar dan wel op het juiste moment. Het gaat er om dat de sales buitendienst of jij als directeur aan tafel komt op het moment dat de lead ook echt bereid is de volgende stap te nemen. Dat moment bepalen doet de SDR op basis van de voorgaande gesprekken en bij voorkeur aanvullende informatie over het gedrag van de lead op jouw website.

Extern vs intern

Met inmiddels 25 jaar ervaring in B2B marketing en sales mag de term ervaren rot gebruikt worden. Samen met mijn team specialist in het managen van relaties, vinden van oplossingen en toegevoegde waarde en het laten groeien van business.

Ik merk dat er van sales buitendienst vaak wordt verwacht heel veel SDR taken op zich te nemen waar ze gewoon minder goed in zijn. Ook is er vaak teveel afleiding  in organisaties (en te weinig leads voor een full-time SDR)  waardoor SDR’s zich onvoldoende focussen.

Een SDR van Opportunity Developers is ervaren (geen student) kan op C-level niveau gesprekspartner zijn en heeft de juiste drive om niet te gehaast voor een afspraak te gaan maar deze afspraak op het juiste moment te maken.
Meer weten? Bel me gerust op 085-4851060, mail me , of vul onderstaand formulier in dan neem ik snel contact met je op.

Waarom een ervaren SDR te kiezen?

  1. Hogere kwaliteit afspraken
  2. Hogere conversie percentages
  3. Snellere sales cycles
  4. Effectieve communicatie skills
  5. Aanpassingsvermogen en veerkracht
  6. Verbeterde klantrelaties
  7. Veel minder slechte afspraken

Vul het formulier hiernaast in en we nemen contact met je op!

(Toch eerst zelf proberen? Download dan in elk geval deze 7 tips!)

 

Onze klanten

Contact Opportunity Developers

office@opportunitydevelopers.com
085 - 485 10 60